Skip to main content
Клинични материали

Клинични материали

Болестта на фон Вилебранд (VWD) е най-често срещаното нарушение на кръвосъсирването, но за съжаление често остава пренебрегвано и недиагностицирано. Диагнозата е сложен процес и както диагнозата, така и управлението на заболяването са интердисциплинарни задачи.1

На VWDtest.com проф. Коралес и проф. Бернторп предоставят вие и вашите пациенти с полезни ресурси и инструменти в подкрепа на оценката на симптомите на кървене и диагностиката на VWD. Инструментите включват бърз онлайн тест за кървене , който помага при оценка на симптомите на кървене и менструална карта за изтегляне за вашите пациенти с обилно менструално кървене за да наблюдават загубата на кръв.
Управлението на VWD винаги е мултидисциплинарно усилие. Тук ще намерите експертни съвети от проф. Коралес, проф. Бернторп и техните колеги за това как най-добре да управлявате пациентите си с VWD. Те също така подготвиха няколко доклада за случаи на пациенти с недиагностицирана VWD: кървене след екстракция на зъб, обилно менструално кървене и лесно образуване на синини и често кървене от носа. Тези случаи илюстрират типични симптоми на пациенти с VWD и основната работа, необходима за диагностициране на състоянието.

За да научите повече за VWD и глобалната кампания за осведоменост около VWDtest.com, препоръчваме можете да разгледате скорошната ни публикация.

Клинични материали

Какво бихте искали да научите?

Филтрирайте съдържанието по-долу: