Skip to main content
полезни ресурси

полезни ресурси

Животът с болестта на фон Вилебранд (VWD) може да бъде предизвикателство. Ключът към нормален живот с VWD е получаването на точна диагноза и подходящо лечение възможно най-скоро. С VWDtest.com експертите по нарушения в кръвосъсирването проф. Коралес-Медина, проф. Бернторп и техните колеги биха искали да ви подкрепят по време на вашето пътуване. Нашата цел е да ви помогнем да разберете дали „кървите твърде много“ и да ви преведем през първите стъпки на диагностика и лечение на VWD, едно от най-честите и все още недостатъчно диагностицирани нарушения на кръвосъсирването.

Глобална поддръжка и съвети на пациенти

Нарушенията на кръвосъсирването засягат стотици хиляди хора по целия свят. Всички те са изправени пред предизвикателства и търсят начини да подобрят живота си със заболявания като болестта на фон Вилебранд. За да отговорят на техните нужди и да ги подкрепят по време на тяхното пътуване , учени, лекари и групи пациенти работят усилено всеки ден. За да научите повече за техните дейности и как могат да ви помогнат да подобрите живота си, препоръчваме ви да разгледате някои от следните уебсайтове:

Има много повече асоциации, пациентски групи и дейности в страни и региони по целия свят. Ако търсите контакти с местни специалисти по проблеми с кръвосъсирването или местна група пациенти, или за да научите повече за дейностите за хора с нарушения на кръвосъсирването във вашия район, моля, изберете вашата страна в следния списък:

Инструмент за оценка на кървенето

Диагностицирането на рядко нарушение на кръвосъсирването като VWD може да бъде дълъг процес и някои хора чакат няколко години за диагноза. Един от ключовете за точна и навременна диагноза е оценката на симптомите на кървене.1 За цялостна оценка на най-честите симптоми на кървене ви препоръчваме да направите нашия тест за кървене.

Карта за оценка на менструалното кървене

Най-честият симптом на кървене при жени с VWD е обилно менструално кървене(HMB).1 Ако не сте сигурни относно вашето период, лекарите са разработили няколко инструмента за оценка на вашето месечно кървене, някои от които можете също да изтеглите на телефона си. От VWDtest.com можете да изтеглите лесна за използване менструална карта, която ще ви помогне да разберете дали имате HMB. Ако резултатите предполагат, че кървенето Ви е по-тежко от нормалното, моля, донесете тези резултати и ги обсъдете с Вашия лекар.

Вашето пътуване с VWD

Препратки
  1. Corrales-Medina FF et al. Blood Rev 2022; 101018.

u003cspanu003e3u003c/spanu003e Търся специалист

Били ли сте насочен към лекар специалист?
Били ли сте насочен към лекар специалист?

u003cspanu003e4u003c/spanu003eДа се ​​научим да живеем с VWD

Били ли сте диагностициран с VWD?
Били ли сте диагностициран с VWD?